free hit counters

    InTech bedrijven

(24-12-2013)

Haarlems Dagblad: Innovatieve dijkinspectie InTech overtuigt regering Vietnam

logo-HaarlemsDagbladIn 2009 heeft InTech een systeem bedacht om piping (buisvormige doorgang onder de dijk) beter en sneller te ontdekken. Met infraroodcamera’s worden temperatuurverschillen waargenomen, waardoor nauwkeuriger en met grotere zekerheid de status van de dijk bepaald wordt. Visuele inspectie en de andere methodes blijven nodig; deze nieuwe technologie is een extra ‘tool’ om de veiligheid van de dijken te meten. Het Haarlems Dagblad schreef op 17 december een artikel over deze dijkinspectie-technologie van InTech (zie links onderaan dit artikel).

Beproefde technologie

In Nederland heeft InTech al enkele projecten met deze innovatieve methode succesvol afgerond en is er belangstelling om de methode standaard op te nemen naast de bestaande dijkinspecties door de waterschappen.

Haarlems Dagblad: ‘Er lopen in Vietnam inmiddels 3 projecten met het dijkbewakingssysteem’

Ook in het buitenland is de innovatieve techniek al toegepast, zoals bij waterschappen in Vietnam. Hier startte InTech begin 2012 in opdracht van de Minister van Waterveiligheid met de dijkinspectie-methode. Naast het uitvoeren van de inspectie en de techniek voor de waterschappen, helpt InTech de Vietnamese inspecteurs deze techniek zelf verantwoord in te zetten.

Krachtige belofte overtuigt Vietnamese regering

Tijdens een internationale handelsmissie liet InTech CEO Willem De Vries een filmpje zien van een dijkdoorbraak met de krachtige belofte: Dat kunnen wij voorkomen. Die belofte zorgde ervoor dat hij gevraagd werd om in Vietnam aan de slag te gaan.

__________________________________________

Het artikel in het Haarlems Dagblad kunt u via de onderstaande link lezen (inloggen vereist)
U kunt het artikel uit de gedrukte krant lezen via onderstaande link

 

 

 

Ingenieurs- & Technisch Adviesbureau
Waarderweg 50-P
2031 BP Haarlem, The Netherlands