free hit counters

    InTech bedrijven

(27-02-2014)

Hoe goed lezen aannemers het bestek?

Wanneer een werk wordt aanbesteed is het belangrijk dat alle partijen goed op de hoogte zijn van wat er in het bestek omschreven staat. Over het algemeen gelden standaard bepalingen, maar in het geval van bijzonderheden in het gebied is het van belang dat een bestek goed gelezen wordt. De vraag blijft altijd, hoe goed lezen aannemers het bestek?

Deze vraag stelde wij onszelf en hoe kom je er achter? De besteksschrijvers van InTech bedachten hiervoor een ludieke oplossing. In een bestek werd een bepaling opgenomen waarin van de aannemer werd verwacht dat hij bij aanvang van het startwerkoverleg een dansje moest doen van tenminste vijf seconden. Wanneer de aannemer er voor zou kiezen geen dansje te doen diende hij hiervoor in de plaats gebak mee te brengen naar het overleg.

En zo gebeurde dat tijdens het meest recente startwerkoverleg alle aanwezigen door de aannemer werden getrakteerd op een overheerlijk stuk taart. Deze aannemer had het bestek dus goed gelezen! Wat zal het de volgende keer worden?

Ingenieurs- & Technisch Adviesbureau
Waarderweg 50-P
2031 BP Haarlem, The Netherlands